Fustra 

Mitä Fustra on?

Alla lääkärin mielipide miltä Fustraharjoittelu kehossa tuntuu. 
Teknopalatsilla Sinikka Levoskaa on valmentanut Mikko Hämäläinen.


Fysiatrian erikoislääkäri LT Sinikka Levoska: 
"Fustra on harjoitusmetodi, jota käytetään parantamaan ryhtiä, lisäämään liikkuvuutta, kehittämään kehon hallintaa ja vahvistamaan keskivartaloa. Suomalaisten yleinen ongelma on lihasepätasapaino. Selkäpuolen lihakset ovat etupuolta heikompia, mikä rasittaa niveliä, selkärankaa ja lihaksistoa. Huomattava osa suomalaisista altistuu tästä syystä niska- ja selkäkivuille. Jokaisen kehossa on omat kehittämiskohteensa. Näin Fustraa luonnehtivat sen omat sivustot.

Omassa työssäni tapaan selkä - ja niska- tai niveloireisia aamusta iltaan. Ihmisten työt ja vapaa-aika ovat yksipuolistuneet, joka johtaa myös kehon ongelmalliseen virhekuormitukseen. Havainto on siis sama kuin Fustran näkökulma.

Keväällä 2015 sain tilaisuuden kokeilla Fustraa. Halusin omakohtaisesti tietää, miltä Fustra-harjoittelu kehossa tuntuu. Olin aiemmin vuosia käynyt kuntosalilla, pilateksessa ja bodybalancessa. Alussa Fustrassa tehtiin todella olemattomia kehon liikkeitä. Ensin kävelyä hyvin hitaasti aktivoiden keskivartalon ryhtilihaksia. Tuntui kuin alkaisi hitaasti puristaa itseään kahden ikkunalasin väliin. Ajatus on, mahtaako tästä seurata mitään merkittävää. Näin pohtii ainakin liikunnan suorittajatyyppi.

Harjoitusten edistyessä aloin pian huomata, että kehon vasen puoleni oli paljon heikompi kuin oikea. Osa lihaksista ei tahdo aluksi edes löytyä saatikka aktivoitua. En tiennytkään, kuinka epäsymmetrinen olen. Ja olen aina kuitenkin jotain liikuntaa harrastanut!

Nyt on kulunut 9 kuukautta Fustran aloittamisesta. Kehoni on oppinut aktivoimaan aiemmin kehnot lihakset, ja nyt lihasvoimaharjoitukset tuntuvat helpommilta. Keskivartalon lihaksisto on vahvistunut, ja koko kehon liikkeet ovat tervehtyneet oikeiden lihasten aktivoituessa. Vartaloni on kiinteytynyt. On ihan toista tehdä pilates- tai joogaliikkeet tai tehdä saliharjoittelua. Olen saanut kehon terveet reaktiot takaisin. Hengitysharjoitukset ovat tehneet liikunnasta rennompaa ja liikunnasta on tullut iloista.

Kiitos taitavan Fustra-ohjaajan, joka ei ole sallinut rimanalituksia, vaan liikkeitä on hiottu, kunnes ne ovat sujuneet. Ja mikä ilo on tullut siitä, että jokin läksy on taas opittu.

Nykyihmistä uhkaa huonoryhtisyys, lihasheikkous ja -epätasapaino, joka lisää rasitusvaivoja. Hänelle, joka haluaa tutustua oman kehon oikeaan toimintaan ja hoitaa kipuja pitkäjänteisesti ja myös ennaltaehkäisevästi, suosittelen lämpimästi Fustraa. Toivon myös, että koululiikunta, työelämä ja senioriliikunta ottavat tämän ihmisen normaaliin biomekaniikkaan perustuvan harjoitusmenetelmän ohjelmaan."

Sinikka Levoska
Fysiatrian erikoislääkäri, LT


Haluatko eroon niska- ja selkäkivuista? Hyvän ryhdin?

Fustra on palkittu harjoitusmetodi, jota käytetään parantamaan ryhtiä, lisäämään liikkuvuutta, kehittämään kehon hallintaa ja vahvistamaan keskivartaloa. Ensimmäisellä treenikerralla analysoidaan lähtötilanne – missä asennossa kävelet ja istut? Fustra keskittyy jokaisen yksilöllisiin tarpeisiin, harjoittelu- ja ruokaohjelma räätälöidään asiakkaalle aina henkilökohtaisesti.

Suomalaisten yleinen ongelma on lihasepätasapaino. Vartalon selkäpuolen lihakset ovat etupuolta heikoimpia, mikä rasittaa niveliä, selkärankaa ja lihaksistoa. Tämä on yksi merkittävä syy, miksi suuri osa suomalaisista kärsii eriasteisista niska- ja selkäkivuista. Ammattitaitoisen ohjaajan avulla vartalon asentovirheet saadaan korjattua, aikaiseksi hyvä ryhti ja kivuton arkipäivä.

Metodin yksi monista eduista on sen käytön monipuolisuus. Fustra- metodi soveltuu kaikille – lajista ja tavoitteista riippumatta – sillä jokaisessa kehossa on omat kehittämiskohteensa.

Fustra on on myös Vuoden liikuntatuote 2012.

Sopiiko minulle?

  • Kärsin niska- ja selkäkivuista
  • Haluat pudottaa tehokkaasti ja turvallisesti painoasi
  • Teet istumatyötä tai olet paljon tietokoneella
  • Haluat kehittyä omassa lajissasi, kuten golf, joukkuepelit, tennis


Fustra-pienryhmävalmennus

Hankkiudu eroon vuosia vaivanneista niska- ja selkäkivuista Fustra-pienryhmässä! 

Uudet Fustra pienryhmät starttaavat keskiviikkona 9.11. 18:30 ja torstaina 10.11. 18:30.Fustran ryhmäkoot ovat pieniä, jotta jokaiseen ohjattavaan voidaan paneutua kunnolla. VIISI ensimmäiseksi ilmoittautunutta per ryhmä pääsee mukaan..

Pienryhmä käsittää 8 ohjattua Fustratuntia erittäin osaavan Mikko Hämäläisen käsittelyssä. Osallistumismaksu on 259 € ja tästä vastineeksi saa laadukasta kehonhuoltoa.

Tervetuloa ilmoittautumaan jo tänään!

Ota yhteyttä: mikko.hamalainen@teknopalatsi.fi

Historia

Fustra on suomalaisen Jarkko Kortelaisen kehittämä metodi, joka sai alkunsa 2005 Göteborgissa. Tällä hetkellä metodia käyttää tuhannet ihmiset ympäri maailmaa.


Lehtiartikkeleita ja hinnasto

Lehtartikkelit
Hinnasto